MTTV72 organiseert voor de 40e keer taartentoernooi

Op zondag 10 december werd in t Patronaat voor de 40e keer het gezelligste tafeltennistoernooi van Mierlo gespeeld.

Veertig jaar geleden bedacht bestuurslid Mart van der Donck van tafeltennisvereniging MTTV72 het taartentoernooi. Mart vond dat leden die nooit iets winnen ook eens de kans moesten krijgen om met een prijs naar huis te gaan. In dit geval niet met een beker, maar met een taart. Bij dit dubbeltoernooi wordt een sterke speler gekoppeld aan een zwakkere speler. De sterke spelers in de wedstrijd houden de bal op tafel en de zwakkere spelers mogen punten scoren. Halverwege het toernooi wordt van partner gewisseld, zodat alle spelers evenveel kans maken om in de finale te komen.

Inmiddels is het toernooi niet alleen bedoeld voor leden. Iedereen is welkom. Afgelopen zondag was er dan ook een bont gezelschap van leden en niet-leden, jong en oud. Veertien duos hadden zich ingeschreven. Vooraf wordt onder het genot van een kop koffie en een jubileumgebakje kennis met elkaar gemaakt. Na een welkomstwoord van erelid en taartensponsor Henk kan de strijd om de lekkerste taart beginnen. Henk speelt zelf ook mee, met buurjongen Lennart. Lennart speelt voor de eerste keer een tafeltennistoernooi. Ik ben blij als ik de bal op de tafel terug krijg, lacht Lennart. Hij vindt het gezellig om mee te doen.

De finale gaat tussen duos Jeffrey en Mathieu en Willy en Bob. Het is een spannende wedstrijd. In de vierde game staan Jeffrey en Mathieu met 8-2 voor op hun meer ervaren tegenstanders en lijken ze te gaan winnen. Toch verspelen ze hun voorsprong en Willy en Bob gaan er met de winst vandoor. De nummers n tot en met drie winnen een heerlijke taart. Ook Lennart gaat niet met lege handen naar huis. Hij wint de aanmoedigingsprijs: een Bossche bol.

MTTV72 bedankt alle deelnemers van de afgelopen 40 jaar.

terug