Open Kersentoernooi

Je kan niet meer aanmelden.

Klik hier voor de deelnemers.


Op zondag 8 oktober 2023 wordt in het kersendorp Mierlo het Open Kersentoernooi gespeeld.

Dit enkeltoernooi staat geheel in de kersensfeer, tot en met de prijzen toe!

Het toernooi wordt gehouden in de Weijer, deelname kost € 7,50 p.p.

De regels
We spelen volgens de regels van de NTTB (best of 5)
De kosten bedragen € 7,50 p.p.
Maximaal 55 deelnemers
Inschrijving is pas compleet na betaling.

Ontstaan Open Kersentoernooi

MIERLO KERSENDORP

Wie Mierlo binnenrijdt, ontkomt er niet aan. Overal wordt de herinnering gedragen aan het kersenverleden van ons dorp: een spreeuw met kersen in zijn bek als dorpslogo, verlichte kersen ter decoratie in het centrum en de met kersenkistjes bedrukte opleggers van veilingvereniging “De Kersenboom“. Wie verder het dorpsleven induikt, ontdekt tal van verenigingen met aan kersen gerelateerde namen, zoals: C.V. de Kersenpitten, seniorenvereniging de Kersenplukkers, C.V. de Spruwwejagers, balletgroep Bloesem, blaaskapel de Kersenlanders, enz. Daarnaast ook allerlei evenementen: de jaarlijkse wielerwedstrijd de Kersenronde, het muziekfestival “Pitpop” en nog veel meer.

Na een glorietijd tussen 1910 en 1950 vielen de meeste kersengaarden ten prooi aan de uitbreidende woningbouw van het dorp. Ook de Mierlose zwarte kers, de trots van het dorp, dreigde te verdwijnen, Gelukkig is het IVN nu druk bezig met de herplant her en der van deze heerlijke kers.

Naar aanleiding van het verhaal “Eerste Kersenkoningin van Mierlo” in het Eindhovens Dagblad in april 2008, kwam het idee om ook bij MTTV’72 iets te doen met kersen en zo is het eerste Kersentoernooi geboren. Dit toernooi staat geheel in het teken van de kers: een boom met kersensnoepjes en andere kersenversnaperingen. Uiteraard ontbreekt het echt Mierloos spelletje kersenpit spugen niet: wie komt het verst? Zelfs de prijzen hebben met kersen te maken!

De dagindeling
09:30
Opent de Weijer haar deuren. Nadat je je gemeld hebt bij de toernooileiding, kun je alvast inspelen
10:00
Start wedstrijden
12:30
Lunch … Denk aan je lunchpakket!
16:30
Finales
17:00
Prijsuitreiking (einde toernooi)