Open Mierlose Kampioenschappen

Je kan vanaf zondag 7 april 2019 inschrijven.

Op zondag 19 mei 2019 organiseert MTTV ’72 de 30e Open Mierlose Tafeltenniskampioenschappen, het grootste tafeltennistoenooi van Mierlo.

De ‘Open Mierlose’ is één van de tafeltennistoernooien van de regio waar iedereen aan kan deelnemen.
Leeftijd maakt niet uit of hoe goed je kunt tafeltennissen, er is altijd wel iemand van dezelfde klasse aanwezig.
Net als voorgaande jaren zullen ook dit jaar weer, naast volop spelers uit Mierlo en omgeving, diverse tafeltennissers uit het buitenland deelnemen aan dit evenement.

Het toernooi wordt gehouden in de Weijer, deelname kost 5 Euro p.p.

Wees er vlug bij want er zit een maximum aan het aantal deelnemers.

De regels
Heren t/m D-licentie, dames t/m B-licentie. (Dit staat gelijk aan de hoofdklassen NTTB bij de heren)
De kosten bedragen 5 Euro p.p.
Maximaal 55 deelnemers
Inschrijving is compleet na bevestiging

 

Totstandkoming van de Open Mierlose Kampioenschappen

Toen ik, Henk van Oirschot, in 1988 bij M.T.T.V.’72 ben gaan spelen werd me al vrij snel gevraagd of ik wat voor de club wilde doen: men zocht nog iemand voor het clubblad. En zo kwam ik ook in het Bestuur terecht en mocht ik mee gaan denken. Rond de Toren (het voormalig parochieblad van de H. Lucia te Mierlo) bestond toen al. Daarin stond een artikel over een “straatvoetbaltoernooi”. Toen kreeg ik het idee om een “straat – tafeltennistoernooi” te organiseren waarvoor de leden van de club mensen uit hun straat konden uitnodigen. Helaas liep niet zo als ik verwacht had.

Het jaar daarop, in 1990, hebben we het uitgebreid naar een open toernooi (toegankelijk voor iedereen), de 1ste OPEN MIERLOSE en het was een groot succes!! Bij de Junioren werd Robin Brouwer kampioen en bij de Senioren Arthur Janssen.

In 1992 kregen we een uitwisseling met Herne (Duitsland) en vanaf toen waren ook zij bijna ieder jaar present bij de OMK. Mike Beissert uit Herne heeft de OMK in de loop der jaren zeker 9x gewonnen!

Mierlo kreeg in 1993 een vriendschapsband met Dobríš (Tschechië). Bij een meeting van Stichting Dobríš stelde M.T.T.V.’72 de vraag of er ook een tafeltennisvereniging in Dobríš was? Ja hoor! in Stará Hut, net tegen Dobríš aan!
Ook hiervan kwamen de spelers naar de OMK en prompt hadden we een Tsjechische winnaar: Pavel Kubat. Bij de Junioren was het dat jaar Moniek Tielen van de Meppers.

De OMK is door de jaren heen een goed lopend toernooi geworden. Omdat er steeds betere spelers kwamen werd de uitdaging ook steeds groter om mee te doen. Ze kwamen vanuit alle hoeken, in het oude Karrewiel heb ik wel eens 19 verschillende nationaliteiten geteld. O.a. mensen uit Afghanistan, België, Duitsland, Iran, Irak, Portugal of Verwegistan, landen die op het thuisfront niet zo goed met elkaar om konden gaan stonden gewoon bij ons tegen elkaar te tafeltennissen, en het was nog gezellig ook!!

De 25ste editie van de OMK is in 2014 uitgebreid gevierd, dus nu op naar de 50ste!

Henk

De dagindeling
09:30
Opent de Weijer haar deuren. Nadat je je gemeld hebt bij de toernooileiding, kun je alvast inspelen
10:00
Start wedstrijden
12:30
Lunch … Denk aan je lunchpakket!
16:30
Finales
17:00
Prijsuitreiking (einde toernooi)

Nog geen inschrijvingen