Genieten van spannend en mooi tafeltennis in de Weijer in Mierlo.

Afgelopen vrijdagavond was te zien waarom tafeltennis zo’n leuke en mooie sport is. Het is meer dan alleen snel een balletje op en neer slaan. Techniek en tactiek is van belang en vooral ook het mentale aspect.

MTTV 1 – ATTC 1, uitslag: 6 – 4

Tegen de kampioensconcurrent uit Aarle-Rixtel is een verdienstelijke overwinning behaald. Pascal-André Wolters was man of the match en bleef met zijn degelijke spel en zijn doorzettingsvermogen erg knap ongeslagen. Stijn Smits won dankzij zijn prachtige techniek van de twee sterkste spelers maar delfde het onderspit door de tactisch slim spelende Bart Boetzkes. Rudi Spinner, normaal gesproken de kopman, had dit keer een zware avond en won alleen van Bart.

Deurne 2 – MTTV 2, uitslag: 8 – 2

Over een zware avond gesproken: in Deurne werden 5 van de 10 wedstrijden in de ultieme vijfde game beslist. En René-Philippe Wolters verloor helaas 3 van die wedstrijden. Fons Sanders en Leon Withoos haalden ieder een puntje weg. Leon had zelfs bijna twee punten te pakken, maar verloor net met 11-9 in de vijfde game van Geert Tops. Al met al hebben ze knap tegenstand geboden tegen dit op papier veel sterkere team.

MTTV 3 – Bergeijk 6, uitslag: 6 – 4

Na het dramatische verlies vorige week in Geldrop hebben Elice van de Bogaert (1 zege), Henry Essing (2) en Keith Saunders(2) zich herpakt en Bergeijk met 6-4 verslagen. Makkelijk was het zeker niet, slechts 1 wedstrijd werd in drie games beslist. Er was veel geduld en uithoudingsvermogen nodig tegen de vele jaren ervaring van de seniore tegenstanders. Volgende week staat de belangrijke wedstrijd tegen Stiphout op het programma. Om uit de degradatiezone te komen is een ruime overwinning nodig.

ATTV 4 – MTTV 4, uitslag: 5 – 5

Miep van Meijl is gelukkig weer voldoende hersteld van haar blessure en won net als Toine van der Ven van Toon van Heugten. Dick Büthker had het belangrijkste aandeel in de einduitslag. Hij won 2 partijen en het dubbel met Toine. Zijn overwinning op Inge Leenen was bijzonder spannend. Ze pakten ieder telkens een game tot 2-2. In de vijfde game wist Dick met 11-9 net het verschil te maken. Door dit gelijke spel houden ze het team uit Asten mooi onder zich.

< terug