INTERNATIONAL YOUTH CUP 2018

MTTV 72 heeft in het pinksterweekend samen met TTV Flash en TTV Veldhoven deelgenomen aan het International Youth Cup Hasselt. In dit weekend heeft de jeugd meegedaan met een teamtoernooi en een individueel toernooi.

Op vrijdag kwamen ze aan op het kampterrein in Hasselt waar ze dit weekend gingen overnachten. Daar hebben ze de eerste avond een leuke quiz gehad. Om elkaar beter te leren kennen en een gezellige start van het weekend te hebben.

De eerste tafeltennis dag begon op zaterdag. Ze moesten al vroeg opstaan omdat de 1e ronde van het teamtoernooi al om 10 uur begon.

Er werd gespeeld op verschillende leeftijdscategorieën, dat waren de A-boys, B-boys en C-boys. In de A-boys speelde Jan, René-Philippe en Ruben. in de B-boys: Stijn, Piedro, Thomas. Bij de C-boys speelde Pascal-André, Kenneth, Suze en Radu.

Om 3 uur in de middag op zaterdag en zondag begon de poule van het individuele toernooi.

Op zaterdag werdt iedereen in een poule ingedeelt. En op zondag werd het afvalschema gespeeld.

Jan en Ruben speelde bij de A-boys waar ze helaas het merendeel van de wedstrijden verloren hebben, maar het waren mooie en gewaagde wedstrijden tegen tegenstanders uit Duitsland, Polen en Nederland vele uit de hoofdklasse en 1ste klasse.

Bij de B-boys speelde Stijn, René-Philippe, Piedro en Thomas. Stijn 1ste, Piedro 2de en René-Philippe 1ste kwamen de sterke poules uit. Waarna Piedro na de eerste wedstrijd uitgeschakeld werd. Stijn en René-Philippe kwamen verder. René-Philippe werd uitgeschakeld in de 8ste finale dus geëindigd in de top 16. Stijn verloor de halve finale waardoor hij gedeelde 3de plek had gemachtigd

In de C-boys werd er ook zeer goed gepresteerd want Pascal-André en Suze kwamen daar allebei bij de laatste 16. Een zeer knappe prestatie!

Als afsluiting van het weekend werd er al op zaterdag gebarbecued daarna een lekker ijsje van een ijszaak in de buurt, daar was de smaak speculaas de favoriet.

Later op de avond hebben de volwasse deelnemers nog het plaatstelijke cafe bezocht en er nog een lange en gezellige avond van gemaakt.

De laatste dag werd het laatste deel van het teamtoernooi gespeeld met helaas geen bijzondere prestaties.

Nadat het toernooi voorbij was werd er de leger tent afgebroken waar we in sliepen. Nadat alles was opgeruimd en ingeladen zijn we met z’n allen naar de frietzaak gegaan. Waar ze massaal het populair gerecht hebben genaamd:  ‘stoomboot’ bestelde. Een stoomboot is een groot broodje met sla, tomaat, ei, komkommer en niet te vergeten 2 snacks. Toen iedereen zijn buik vol had gegeten stapte ze de auto in richting TTV Flash waar ze opgehaald werden.

 

De deelnemers van MTTV’72 bedanken TTV Flash voor het organiseren van het weekend, zodat iedereen op een leuke en sportieve manier kon deelnemen aan het INTERNATIONAL YOUTH CUP 2018 te Hasselt.

Ga naar het Foto album

< terug