Jeugdtoernooi bij MTTV ’72

Op zondag 27 oktober 2019 organiseerde tafeltennisvereniging MTTV ’72 voor de eerste keer het jeugdtoernooi voor kinderen van de Mierlose basisscholen.

Als voorbereiding op het toernooi verzorgde MTTV ’72 de afgelopen weken voor diverse basisschool-klassen uit Mierlo een tafeltennis-gymles. In deze gymles werd door de vereniging aan de kinderen van groep 7 en 8 van Mierlose scholen de basisslagen van het tafeltennis geleerd.

Op zondag 27 oktober stond een groep kinderen om 9:30u al enthousiast klaar om deel te nemen aan het toernooi. Er werd gespeeld in een zeven-kamp. Het was goed te zien dat de kinderen al geoefend hadden als voorbereiding op het toernooi.  Sommige wedstrijden waren erg spannend en werden pas in de vijfde en laatste set beslist.

Na een aantal wedstrijden was er een korte pauze met fruit, gesponsord door Natuurlijk van der Leest. Na de pauze volgden nog veel leuke wedstrijden. Er zaten veel ouders langs de kant om hun kinderen aan te moedigen.

Omstreeks half 1 was de strijd gestreden en werden de bekers uitgereikt aan de prijswinnaars. Jasper werd 1e, Tim wist de tweede plaats te bemachtigen door 1 wedstrijd meer te winnen dan de nummer drie, Harold. Het was een geslaagd eerst toernooi, wat zeker in 2020 een vervolg zal krijgen.

< terug