Kersentoernooi 2018

Zondag 7 oktober in alle vroegte vertrokken om een teamgenoot op te halen.

Samen naar het 11de kersentoernooi in Mierlo bij MTTV’72. Dit jaar niet in het Patronaat maar in een gymzaal van sporthal de Weijer. Voor mij werd het alweer de zoveelste kersen toernooi en voor mijn teamgenoot de eerste keer. Sowieso zijn eerste toernooi.

 

Bij aankomst weer vele vertrouwde gezichten en ook enkele nieuwe mensen. Bij aanvang eerst even de regels en daarna een lekker bakkie koffie (of voor de liefhebber: thee) met een overheerlijke kersenflap.

 

Na dit alles aan de bak. Er waren vier poules van 7 verdeeld in twee sterktes. De nummers 1 en 2 speelde de kruisfinales en de overige speelde tegen elkaar om te bepalen wie er 14de, 13de, 12de etc. was. Dus je speelde minimaal 7 wedstrijden en als je flink je best deed had je kans om er 8 te spelen. Dat was een flinke opgave. De sfeer was zoals altijd zeer goed en er werd fel gestreden maar wel sportief.

 

Tussen de wedstrijden door was er het kersenpit spugen. Dit jaar zou ik kans maken omdat de ongeslagen kampioen Koen er niet zou zijn. Hij was op vakantie dus…. Maar helaas de adem en techniek lieten me in de steek en ik kwam niet erg ver. Maar gelukkig was mijn kunde in het spelletje tafeltennis (ping pong voor de leken) die dag erg goed.

 

Tot mijn verbazing werd ik de ongeslagen nummer 1 van de poule. En in de kruisfinale moest ik het opnemen tegen een fanatieke en zeer sterk spelende Eva. Maar het was mijn dag en alles ging goed. Hier en daar een geluksballetje op het net of op de rand van de tafel (sorry Eva). Met een vijf setter won ik de game. Dus… finale.

In de finale moest ik tegen Tom. Een jonge gast met een heerlijke drive om te winnen. De eerste twee waren dan ook voor hem maar ik kon mezelf herpakken en pakte de volgende twee sets.

De finale in de sterkere poule was tegelijkertijd met onze finale begonnen maar was eerder afgelopen en de toeschouwers keken naar onze finale. Tom werd aangemoedigd en ook ik kon op support rekenen van enkele toeschouwers.

Het was enorm spannend en tot 8-8 gingen we aardig gelijk op. Tom was de sterkere en kwam tot 10-8 voor. Mijn dag was waarschijnlijk voorbij want de volgende bal kwam perfect voor mijn backhand maar in plaats van het rubber raakte ik de bal met het randje van mijn batje. Resultaat Tom kampioen en ik tweede. Een welverdiende overwinning van Tom.

 

De prijs uitreiking werd gehouden in de sportkantine van de sporthal.

Zoals elk jaar waren de prijzen in het kader van de kersen. Het enige wat ik persoonlijk wel heb gemist was de friet met kersensaus.

 

Hopelijk dat volgend jaar het weer zo’n mooie dag wordt. Ik ben al aan het aftellen.

MTTV en zijn organisatoren bedankt.

 

Bob Loesberg

TTV Valkenswaard

< terug