Kersentoernooi 2018

Tafeltennisvereniging MTTV ’72 uit Mierlo organiseert voor leden en niet-leden diverse activiteiten. Op zondag 7 oktober 2018 stond voor de elfde keer het kersentoernooi op het programma.

 

Het kersentoernooi is een tafeltennistoernooi waarbij iedere speler op zijn eigen niveau enkelwedstrijden speelt. De dag staat, naast het tafeltennissen, geheel in het teken van de kers. Zo staat er een boom met kersensnoepjes en  is er een wedstrijd kersenpitspugen. Ook de prijswinnaars gaan met een kersenprijs naar huis.

 

De dag werd gestart met koffie en thee met een heerlijke kersenflap gesponsord door Bakkerij ’t Bakkertje. Ondertussen werd de toernooi-opzet en -indeling bekend gemaakt. De 28 deelnemers waren verdeeld in een A- en een B-categorie. Binnen iedere categorie waren 2 poules van ieder 7 spelers. Deze spelers speelden ieder tegen elkaar, om zo te proberen op de eerste plaats te eindigen. Er waren leuke en spannende wedstrijden te zien. De eerste 2 van iedere poule gingen door naar de kruisfinale. In de A-category waren dit Martijn de Clerck (Taveres), Patrick Spapens (MTTV ’72), Jeroen Engelhart (TTV Een en twintig) en Rudi Spinner (MTTV ’72). In de B-categorie waren de 4 besten Bob Loesberg (TTV Valkenswaard), Eva Verrijt (TTV Een en twintig), Tom van der Zanden (MTTV ’72) en Jeroen Weijts (Taveres).

 

Tom en Bob wonnen in de B-categorie de kruisfinales en mochten onderling strijden voor de eeste plaats. Het werd een spannende finale, waarbij Tom in de vijfde set de winst naar zich toe trok. Rudi en Martijn speelde in de A-categorie de finale. Rudi wist met zijn aanvallende spel het verdediger Martijn lastig te maken en Rudi won dan ook overtuigend de finalewestrijd.

 

Na afloop was in Sportcafe de Weijer de prijsuitreiking. Lenneke van der Zanden had de kersenpitspuugwestrijd gewonnen en kreeg een prijs. De nummer 1 t/m 3 van de A- en B-categorie gingen naar huis met een prijs in het teken van de kers.

Foto’s van de dag zijn hier te bekijken.

De uiteindelijke ranglijst was als volgt:

A-categorie B-categorie
1 Rudi Spinner 1 Tom van der Zanden
2 Martijn de Clerck 2 Bob Loesberg
3 Patrick Spapens 3 Jeroen Weijts
4 Jeroen Engelhart 4 Eva Verrijt
5 René-Philippe Wolters 5 Toine van der Ven
6 Bastiaan Nab 6 Lenneke van der Zanden
7 Pascal-André Wolters 7 Martin van den Bosch
8 Elly van Wanrooij 8 Ilya Artsyman
9 Ario Nab 9 Jean-Louis Wolters
10 Frido Kanters 10 Dirk van Dooren
11 Keith Saunders 11 Jo Saunders
12 Rianne Sleegers 12 Paul van der Meulen
13 Ruud van de Ven 13 Harm Prijs
14 Henry Essing 14 Jeffrey Brunselaar

 

< terug