Kersentoernooi bij MTTV ’72

Tafeltennisvereniging MTTV ’72 uit Mierlo organiseert voor leden en niet-leden diverse activiteiten. Op zondag 6 oktober 2018 stond voor de twaalfde keer het kersentoernooi op het programma.

Het kersentoernooi is een tafeltennistoernooi waarbij iedere speler op zijn eigen niveau enkelwedstrijden speelt. De dag staat, naast het tafeltennissen, geheel in het teken van de kers. Zo staat er een boom met kersensnoepjes en  is er een wedstrijd kersenpitspugen. Ook de prijswinnaars gaan met een kersenprijs naar huis.

De dag werd gestart met koffie en thee. Ondertussen werd de toernooi-opzet en -indeling bekend gemaakt. De 17 deelnemers waren verdeeld in 3 poules. De spelers in de poule speelden ieder tegen elkaar, om zo te proberen op de eerste plaats te eindigen. Er waren leuke en spannende wedstrijden te zien.

In de pauze was er het traditionele kersenpitspugen. Alle deelnemers mochten 3 pogingen wagen om de kersenpit zo ver mogelijk weg te spugen. Jeffrey Brunsselaar was hier de beste in.

Na de pauze werden de tafeltenniswedstrijden hervat. De eerstevan iedere poule ging door naar de finale-poule. In deze finale-poules speelden René-Philippe Wolters, Keith Saunders en Rianne Sleegers. Zij maakten onderling uit wie de toernooiwinnaar werd. René-Philippe won al zijn wedstrijden en werd de terechte kampioen.

Na afloop was in Sportcafe de Weijer de prijsuitreiking. De nummers 1 t/m 3 en de winnaar van het kersenpitspugen gingen met een kersenprijs, gesponsord door Toine van de Ven en mede mogelijk gemaakt door Wave delicatessen, naar huis.

De uiteindelijke ranglijst was als volgt:

1 René-Philippe Wolters   10 Miep van Meijl
2 Keith Saunders   11 Jo Saunders
3 Rianne Sleegers   12 Frans Luijten
4 Henry Essing   13 Inge Leenen
5 Bob Loesberg   14 Jeffrey Brunsselaar
6 Toine van de Ven   15 Patrick Nijssen
7 Willy de Vaan   16 Harm Prijs
8 Tom van der Zanden   17 Christel van Dijk
9 Robert Wielink      

< terug