Open Mierlose 2023

4 juni 2023, het is vroeg in de ochtend zo op een zondag morgen. Vroeg op ontbijten en alles klaar maken om weer een dagje te gaan tafeltennissen. Niet zomaar maar de open kampioenschappen bij MTTV in Mierlo.

Bij aankomst was al duidelijk dat het dit jaar weer een gezellige en sportieve dag zou worden. Veel mensen hadden zich aangemeld. Ook de Belgische sporters waren er ook weer bij.

Eerst maar even een beetje inslaan en wachten op Koen en Henri. Zij waren degene die de poules indeling hadden en zouden de dag die voor ons lag uitstippelen.

De poules waren verdeeld in drie klassen. A de sterkere spelers B de wat minder sterkere spelers en een poule voor de jeugd. In totaal 29 senioren verdeeld over 4 poules.

Iets over 10:00u begonnen de eerste wedstrijden. Verdeeld over 8 tafels (1 tafel was er gereserveerd voor de jeugd) werden de wedstrijden gespeeld. Fanatiek maar wel gezellig en met een grap hier en daar. Oeps een net balletje of “Sorry voor het randje”…. Meestal gevolgd op “De volgende is voor mij” of “Dat lukt je geen tweede keer”.

In de A klasse gingen de eerste 2 door naar de halve finale terwijl er in de B klasse nog een extra wedstrijd was toegevoegd. Daar streden de eerste 4 per poule voor een plaats in de halve finale.

In de A poule waren onze zuiderburen degene die het haalde tot de finale. Erg spannend maar helaas voor Marieke want Kevin was toch net een maatje te groot. Hij won dan ook de finale en mocht met de eerste prijs naar huis. Marieke werd welverdiend tweede. De wedstrijd om de derde en vierde plaats was tussen Ronny en Rene-Philippe. Rene-Philippe kwam net te kort en Ronny ging er vandoor met de derde plaats.

Poule B eerst kwartfinales:

Radu was te sterk voor Henk en won met 3-0. Henry rekende af met Mo met 3-0. Ondertekende won van Kaj met 3-1. En de twee jeugd leden (beide 1ste klas in de jeugd) moesten tegen elkaar. Jelle die toch een beetje angst had voor Lonneke, dit omdat Lonneke het spel van Jelle goed kent, won met 3-1.

Halve finales:

Radu begon goed tegen Jelle maar verloor toch net. Jelle in de finale.

Ikzelf mocht tegen Henry en boven verwachting won ik die.

De strijd om de derde en vierde plaats was dus tussen Radu en Henry, waarbij Henry met 3-2 won van Radu.

De finale:

Jelle vertelde mij dat hij nu wel zou winnen van mij omdat hij nu wist hoe hij tegen mij moest spelen. Ter info: in de poule had Jelle alleen tegen mij verloren.

Het was zeker te merken dat deze jonge wolf iets had geleerd. In de poule net verloren en in de finale… ik was nergens en Jelle versloeg mij dan ook met een zeer makkelijke 3-0.

Zonder schaamte en trots op mezelf kon ik naar huis gaan met de tweede prijs.

De jeugd heeft de toekomst? Bij Jelle zeer zeker. Die komt er wel want als je met je 13de een scala aan senioren kan verslaan en als eerste naar huis gaat dan ben je in mijn ogen een goeie.

Mijn dank gaat uit naar de organisatie van MTTV voor een goed verloop en het organiseren van deze 32ste editie van de Open Mierlose. Mijn felicitaties naar een ieder die de dag heeft gespeeld. Ieder in zijn eigen kunde maar er kan er maar 1 de kampioen zijn.

Tot volgend jaar. En hopelijk dat Jelle dan weer meedoet want met hem heb ik nog een appeltje te schillen ☺.

Bob Loesberg.

< terug