Geslaagd (oud)leden toernooi

Op zondag 24 april 2022 vond het oudledentoernooi van MTTV ’72 plaats. Dit toernooi werd georganiseerd in het kader van het 50-jarig bestaan.

In het voorjaar 1972 werd tafeltennisvereniging MTTV ’72 opgericht door een aantal vrienden die tafeltennis wel zagen zitten. Dit jaar bestaat de vereniging 50 jaar en staan er tal ven activiteiten op het programma.

Op zondag 24 april waren alle leden en oudleden uitgenodigd om deel te nemen aan het oudleden toernooi. Alle deelnemers werden welkom geheten met koffie of thee en het dagprogramma werd toegelicht. In de ochtend waren er 5 poules met alle deelnemers door elkaar gemixt. In de middag zou er een herverdeling plaatsvinden op basis van de ranglijst in de ochtendpoule.

Het was een speciaal toernooi, dus was er ook een speciale telling. Er werden 2 games gespeeld tot maximaal 25 punten, dus er konden in totaal 50 punten gescoord worden. In het begin was het wel even lastig om weer 5 keer achter elkaar te serveren en te tellen tot 25, maar al na een paar wedstrijden was iedereen aan de telling gewend.

De sfeer was erg goed en er kwamen nog diverse leden en oudleden kijken en een praatje maken. Er werden veel herinneringen opgehaald uit de 50 jaar dat de vereniging bestaat.

In de middagpoules waren de spelers meer aan elkaar gewaagd dus duurden de wedstrijden wat langer. Er waren mooie rallys te zien; de oudleden waren het zeker nog niet verleerd. Hopelijk zijn er wat oudleden enthousiast geraakt om weer te komen spelen bij MTTV ’72.

Na afloop was er in de sportkantine van Sporthal De Weijer de prijsuitreiking. David Saunders had alle wedstrijden gewonnen en werd daarmee eerste. Op de tweede plaats eindigde Rudi Spinner en Fons Sanders eindigde als derde. De bekers werden echter ook op een speciale manier verdeeld. David Saunders kreeg als winnaar de grootste beker. Tom van der Zanden eindigde exact in het midden en kreeg de middelste prijs. Harm Prijs eindige als laatste en won daarmee de kleinste beker. Na de prijsuitreiking werd er nog gezellig nagepraat over een geslaagd toernooi. Er waren al geluiden dat het wel leuk zou zijn om dit toernooi vaker te organiseren.

Op 29 mei staat de volgende jubileumactiviteit op het programma: De Open Mierlose Kampioenschappen. Dan zijn alle tafeltennisspelers uit de omstreken uitgenodigd om te komen deelnemen. Ook niet-tafeltennissers zijn welkom om mee te strijden voor de titel Open Mierlose Kampioen. Op despeciale jubileum-website https://jubileum.mttv72.nl/ staat meer informatie over 50 jaar MTTV ’72 en de jubileumactiviteiten.

Alle deelnemers aan het toernooi.

< terug