Taartentoernooi MTTV ’72

Op zondag 28 november werd in sporthal De Weijer voor de 43e keer het gezelligste tafeltennistoernooi van Mierlo gespeeld.

Jaren geleden bedacht bestuurslid Mart van der Donck van tafeltennisvereniging MTTV’72 het taartentoernooi. Mart vond dat leden die nooit iets winnen ook eens de kans moesten krijgen om met een prijs naar huis te gaan. In dit geval niet met een beker, maar met een taart. Bij dit dubbeltoernooi wordt een sterke speler gekoppeld aan een zwakkere speler. De sterke spelers in de wedstrijd houden de bal op tafel en de zwakkere spelers mogen punten scoren. 

Inmiddels is het toernooi niet alleen bedoeld voor leden. Iedereen is welkom. Afgelopen zondag was er dan ook een gezelschap van leden en niet-leden, jong en oud. Negen duo’s hadden zich ingeschreven. Onder het genot van een kop koffie of thee met een stuk vlaai, gesponsord door Bakkerij ’t Bakkertje, werd de poule indeling bekend gemaakt. Er werd gestreden in 2 poules. De sterke spelers speelden een enkelwedstrijd tegen elkaar en daarna de zwakkere spelers. Samen speelden ze nog een dubbel tegen elkaar.

Er werd flink gestreden en de sfeer van het toernooi was goed. De spelers die voor het eerst mee deden waren zeer enthousiast. 

Vervolgens werden in onderlinge finales gestreden om de eindplaats in de ranking. René-Philippe Wolters en  Ilse Trieling speelden tegen Ivo Peters en Roel Kuijs om de derde plaats. Deze werd gewonnen door Ivo en Roel.

De finale werd gespeeld tussen Wim Bloemer met Peter Blomsteel en Henry Essing en Miep van Meijl. Allevier zijn het redelijk ervaren tafeltennissers. Het werden leuke wedstrijden met uiteindelijk Wim en Peter als winnaars.

Na afloop was er nog voor alle deelnemers een glaasje drinken en werden de taarten uitgereikt. Radu en zijn vriendin Juliette kregen de troostprijs. De nummers 1 t/m 3 kregen allemaal een taart. Deze taarten werden gesponsord door Fons Sanders.

< terug