Taartentoernooi MTTV ’72

Op zondag 8 december werd in De Weijer voor de 42e keer het gezelligste tafeltennistoernooi van Mierlo gespeeld.

Twee en veertig jaar geleden bedacht bestuurslid Mart van der Donck van tafeltennisvereniging MTTV’72 het taartentoernooi. Mart vond dat leden die nooit iets winnen ook eens de kans moesten krijgen om met een prijs naar huis te gaan. In dit geval niet met een beker, maar met een taart. Bij dit dubbeltoernooi wordt een sterke speler gekoppeld aan een zwakkere speler. De sterke spelers in de wedstrijd houden de bal op tafel en de zwakkere spelers mogen punten scoren.

Inmiddels is het toernooi niet alleen bedoeld voor leden. Iedereen is welkom. Afgelopen zondag was er dan ook een gezelschap van leden en niet-leden, jong en oud. Maar liefst 16 duo’s hadden zich ingeschreven. Onder het genot van een kop koffie of thee met een stuk vlaai werd de poule indeling bekend gemaakt. Er werd gestreden in 2 poules van 8 duo’s. In de ochtend werd gestart met de enkelwedstrijden. De sterke spelers speelden een enkelwedstrijd tegen elkaar en ook de minder ervaren spelers speelden enkelwedstrijden. Toen deze afgelopen waren, werden de dubbelwedstrijden gespeeld.

Alle punten van de enkel- en dubbelwedstrijden werden bij elkaar opgeteld. De nummer 1 en 2 van de poule gingen verder naar de kruisfinale om uiteindelijk in de finale terecht te komen. Voor de derde plaats werd gestreden tussen Patrick Nijssen met Rianne Sleegers en Roland Robinson met Inge Leenen. Roland en Inge bleken de meeste ervaring te hebben en gingen er met de kleinste taart vandoor.

De finale gaat tussen duo’s Patrick Spapens met Thijs van Dijck en Willy de Vaan met Jo Saunders. Thijs is nog niet zo lang geleden begonnen met tafeltennis, maar liet al snel zien dat hij al veel geleerd heeft. Samen met de ervaren Patrick wonnen zij de wedstrijd. Na de finale volgde de prijsuitreiking in Sportcafé De Weijer. De nummers één tot en met drie winnen een heerlijke taart. De aanmoedigingsprijzen gingen dit jaar naar Kees Giesen en Luc Linders. Het was een zeer geslaagd toernooi.

< terug