Taartentoernooi MTTV’72

MIERLO – Op zaterdag 8 december werd in De Weijer voor de 41e keer het gezelligste tafeltennistoernooi van Mierlo gespeeld.

 

Een en veertig jaar geleden bedacht bestuurslid Mart van der Donck van tafeltennisvereniging MTTV’72 het taartentoernooi. Mart vond dat leden die nooit iets winnen ook eens de kans moesten krijgen om met een prijs naar huis te gaan. In dit geval niet met een beker, maar met een taart. Bij dit dubbeltoernooi wordt een sterke speler gekoppeld aan een zwakkere speler. De sterke spelers in de wedstrijd houden de bal op tafel en de zwakkere spelers mogen punten scoren.

 

Inmiddels is het toernooi niet alleen bedoeld voor leden. Iedereen is welkom. Afgelopen zaterdag was er dan ook een gezelschap van leden en niet-leden, jong en oud. Tien duo’s hadden zich ingeschreven. Onder het genot van een kop koffie of thee met een stuk vlaai werd de poule indeling bekend gemaakt. Er werd gestreden in 2 poules van 5 duo’s. De sterke spelers speelden een enkelwedstrijd tegen elkaar en daarna de zwakkere spelers. Samen speelden ze nog een dubbel tegen elkaar.

 

Er werd flink gestreden en de sfeer van het toernooi was goed. De spelers die voor het eerst mee deden waren zeer enthousiast. De onervaren Patrick wist zelfs te winnen van Peter die zesde klasse NTTB-competitie speelt.

 

De nummer 1 en 2 van de poule gingen verder naar de kruisfinale om uiteindelijk in de finale terecht te komen. Voor de derde plaats werd gestreden tussen Wim en Peter van Die Meede en Henry en Kees. Wim en Peter bleken de meeste ervaring te hebben en gingen er met de kleinste taart vandoor.

 

De finale gaat tussen duo’s  Jean-Louis en zoon Pascal-André Wolters  en  Keith en Jo Saunders. Het was duidelijk te zien dat ze allevier ervaren spelers zijn, ze wisten de bal goed op tafel te houden. Jean-Louis en Pascal-André blijken de betere spelers en trekken de winst naar zich toe. Na de finale volgde de prijsuitreiking in Sportcafé De Weijer. De nummers één tot en met drie winnen een heerlijke taart. De aanmoedigingsprijzen, een Bossche bol, ging dit jaar naar de 2 nieuwe jeugdleden van MTTV ’72 die voor het eerst aan een toernooi mee deden. De taarten werden gesponsord door erelid Henk van Oirschot.

< terug