Verslag Open Mierlose Kampioenschappen 

Op zondag 29 mei organiseerde tafeltennisvereniging MTTV ‘72 de Open Mierlose Kampioenschappen in sporthal De Weijer. 

De jubilerende tafeltennisvereniging organiseert al jaren dit open toernooi voor alle tafeltennissers uit de regio. In dit jaar, dat MTTV ‘72 50 jaar bestaat, werd er een speciaal tintje aan gegeven.

Met een aantal van ruim 40 deelnemers werd begonnen met koffie/thee en vlaai vanwege het 50-jarig bestaan en daarna startten de wedstrijden.

De deelnemers werden onderverdeeld in een A-poule en een B-poule. De A-poule met de betere spelers en de B poule met de overige spelers. 

Fons Sanders, al 50 jaar lid van MTTV ‘72, zegt dat het leuk is om te zien dat er spelers jaarlijks terug komen, maar dat de vele nieuwe gezichten op het toernooi ook laten zien dat de tafeltennissport nog steeds fanatiek beoefend wordt. En fanatiek waren de wedstrijden zeker. Iedereen was zeer gemotiveerd om in de poulewedstrijden te winnen. 

Van de bevriende tafeltennisvereniging in Herne (DE), welke inmiddels is opgeheven, kwam Heiko Habel nog even kijken. ‘’MTTV ‘72 heeft altijd veel contacten gehad met buitenlandse verenigingen’’, vertelt Fons. Er zijn uitwisselingen geweest met Herne (DE), Neerpelt (BE) en Dobris (CZ).

Na de poulewedstrijden waren er nog kruisfinales en finales. In de A-poule werd Tomislav Turk, lid van TTV Stiphout, eerste. In de B-poule was Kevin Theuwis uit België de beste. 

Na afloop was de prijsuitreiking en kon er nog onder het genot van een drankje worden nagepraat. 

De volgende jubileumactiviteit is op 25 juni. Dan is er speciaal voor alle leden en oud-leden een feestdag.

< terug